Blij met trapleuningen

Trapleuningen; niet verplicht maar wel zo veilig


Een veilige trap is een trap voorzien van trapleuningen. Aan degelijk vast zittende trapleuningen, kan ieder gebruiker zich vasthouden wanneer dat nodig is. Wanneer geen trapleuningen in je trappenhuis aanwezig zijn, is het aanschaffen en plaatsen van trapleuningen raadzaam. Trapveiligheid.nl levert en plaatst houten leuningen op maat.

Waar trapleuningen

Het hebben van trapleuningen aan beide kanten biedt je nóg meer veiligheid. Zeker wanneer jonge kinderen of ouderen van de trap gebruik maken. Je kunt voor identieke leuningen kiezen of voor muurbeugels, waarmee je op de korte stukjes meer houvast hebt. 

Gebogen en rechte trapleuningen

Beter een rechte trapleuning dan geen trapleuning. Maar met een gebogen trapleuning loop je nét iets comfortabeler van de trap. Een gebogen trapleuning wordt gemaakt exact passend op de ronding van de trap in jouw woning. Bij Trapveiligheid.nl hebben ze ervaring in het inmeten van rondlopende trapleuningen van hout.  

Trapleuningen kind

Heel jonge kinderen kunnen nog niet bij de trapleuningen komen. De trapleuningen zijn te hoog geplaatst. En de diameter van de leuningen is vaak nog te groot voor kleine kinderen handen. Er zijn speciaal ontwikkelde kinderleuningen verkrijgbaar. Kinderleuningen zijn rond en hebben een kleinere diameter. Je plaatst de leuning lager dan de gewone leuning. Er zijn speciale bevestigingsbeugels beschikbaar, maar ook een eenvoudige muurbeugel kan worden gebruikt. Een investering in veiligheid voor kinderen op de trap is effectief, maar hoeft niet hoog geprijsd te zijn.

Trapveiligheid.nl is gespecialiseerd in maatwerk houten trapleuningen. Leuningen voor iedere gebruiker: groot én klein. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.    

Plaatsen van leuningen

Een goed vastzittende leuning kan de trekkracht van iedere gebruiker aan. In wanden van steen kan men een leuning het beste vastzetten. Heb je een wand opgebouwd uit gips of houtwerk? Schenk dan extra aandacht aan het vastzetten van de leuningen. Of laat het door een professioneel bedrijf plaatsen.