De trap opknappen

…..van meest uitgestelde klus tot dankbaar eindresultaat

Opknappen trapDe trap opknappen is de meest uitgestelde klus in veel huishoudens. Je gebruikt de trap intensief, wat plannen uitdagend maakt. De trap opknappen vraagt om goede voorbereiding. Wij werken dagelijks in het trappenhuis en helpen je daar graag bij. Want is de trap eenmaal opgeknapt dan wordt dit het meest dankbare eindresultaat!

Stappenplan opknappen trap

1.       Stel vast wat precies het eindresultaat mag worden. Wil je de trap schilderen? Of ga je toch voor tapijt? Of bekleed je de trap liever met renovatie treden?

2.       De trap kan een echte sfeermaker in huis worden. Bijpassende leuningen en verlichting maken het geheel helemaal af. Bedenk of aanverwante producten bij kunnen dragen aan deze sfeer. Laat je inspireren. Op Trapveiligheid.nl kun je terecht voor maatwerk gemaakte leuningen en bijpassende leuningdragers

3.       Win informatie in wanneer gekozen is voor het bekleden van de trap met tapijt. Of renovatie treden. Stoffeerdersbedrijven of parketteurs zijn hier in gespecialiseerd. De meeste van deze bedrijven werken regionaal. Zoek dus in de omgeving.

4.       Wanneer gekozen wordt voor het schilderen van de trap, is het goed om na te gaan of de trap geschikt is voor schilderen. Daarmee bedoelen we; wordt het bedachte eindresultaat bereikt. Een oude trap met veel beschadigingen geeft soms een minder mooi eindresultaat, ook als de trap helemaal is opgeknapt. Soms wordt dit pas gezien wanneer de trap is ontdaan van eerdere verflagen of bekleding. Als de verf nog niet in huis is, kun je nog van gedachte veranderen.

5.       Staat vast dat de trap geschilderd wordt. Doe dan inspiratie op! Op Pinterest bijvoorbeeld! Meestal wordt gekozen voor een witte trap. Maar een grijze trap, een betoonlook op de trap of een trap in rood, blauw of geel geschilderd zijn ook geen uitzondering meer.  

Denk na over veiligheid op de trap

6.       Bedenk dat een geschilderde trap erg glad is. Laat je informeren over de mogelijkheden om de trap antislip te maken.

Zo is er verf met een structuurkorrel. Weet wel dat de structuurkorrel op ten duur slijt. Door wrijving tijdens het belopen van de trap, slijt de verflaag iedere keer een beetje, waardoor antislip verf uiteindelijk schijnveiligheid in de hand kan wekken.  Het aanbrengen van een ingefreesde antislip strip of anti slip tape is doeltreffender! Mag de anti slip strip niet opvallen; er zijn ook transparante zelfklevende anti slip tapes op de markt. Op Trapveiligheid.nl kun je deze vinden. En een in te frezen antislip strip gaat langer mee dan de verflaag dat doet. Dat terwijl de verf minder snel slijt wanneer een anti slip strip is aangebracht. Omdat de wrijving op de trap treden afneemt. Voor beide antislip oplossingen kun je kiezen voor professionele plaatsing. De medewerkers van Antislipstrip.nl zijn hierin gespecialiseerd. Ben je zelf handig? Dan kun je waarschijnlijk ook zelf anti slip strips plaatsen.

7.       Plan het opknappen van de trap! Eventueel in samenwerking met een professional. Schilders werken in de winter het liefste binnen. Maar in het voorjaar en in de zomer kun je de woning het beste ventileren. Ventileren versneld de droogtijd en uithardingstijd. Haal de benodigde materialen en

 

aan de slag!