Trap

Trap

Heeft u bouw of verbouw plannen waarbij een trap nodig is? Gaat u voor een goedkope trap of een trap op maat. In alle gevallen is het belangrijk om naast de prijs en beoogde uitstraling ook te denken aan de veiligheid.

Goedkope trap

Bij het kiezen voor een goedkope trap, neemt men doorgaans zelf de maten op. Een goedkope trap bestaat uit een eenvoudige houtsoort, meestal Vurenhout. Zoals voor iedere trap geldt, zal een goedkope trap voldoen aan de minimale eisen van het bouwbesluit, passend in de situatie. Zo zijn trededikte, de minimale- en maximale opstaphoogte en diepte van de treden vastgelegd.

Het eindresultaat van een goedkope trap kan uiteraard heel mooi worden. Enige inzicht en verstand van zaken is wel vereist. Een goedkope trap wordt meestal als bouwpakket geleverd. Men zet de trap zelf in elkaar.

Trap op maat

Een trap op maat wordt altijd door de trapleverancier ingemeten. Tijdens het inmeten worden naast het opnemen van de maat, ook zaken besproken als houtsoort en afwerking. De veiligheid rondom de nieuwe trap, zoals leuningwerk en hekwerken komen ook aan bod.

Trap laten maken

Veel trapleveranciers maken de trappen met computer aangestuurde machines en apparatuur. Daarmee is niets mis. Met deze geavanceerde apparatuur is men in staat om seriematig te leveren. Het zal de levertijd ten goede komen. En de prijs is scherp.

Meestal wordt vooraf een mooie 3D tekening overhandigd zodat visueel is wat wordt geleverd. Waarop echter gelet moet worden, is dat de trappenbouw een ambachtelijk vak is. Zijn er specifieke wensen, zoals een klassieke afwerking met balusters en houtsnijwerk, kijk dan goed naar een trappenbouwer die echt verstand van zaken heeft. De echte trappenmakers verstaan hun vak en zullen goed kunnen overbrengen wat het eindresultaat wordt vóórdat de trap besteld wordt. Vraag altijd om referenties.

Een veilige trap

Neem bij het kiezen van de trap geen overhaaste beslissing. Je profiteert dagelijks van de trap wanneer deze goed beloopbaar én veilig is. Met een antislipstrip op de trap wordt uitglijden voorkomen. Een degelijke leuning aan ten minste één zijde van de trap maakt traplopen comfortabel en veilig. Zijn deze aspecten niet meegenomen in de nieuwe trap, maar is dit toch gewenst? Kijk dan op Trapveiligheid.nl.

Trapveiligheid.nl is gespecialiseerd in het veiliger maken van bestaande trappenhuizen. De medewerkers hebben allen eerder in een ambachtelijke trappenfabriek gewerkt. Zij maken geen nieuwe trappen meer, maar weten welk welke aspecten de veiligheid vergroten.