Rond afgesneden Antislip Rubber Elegant

Ga je de traptreden voorzien van zelfklevende antislip rubbers? Lees dan verder voor een plaatsingsinstructie.

Plaatsen antislip rubber

Wanneer een zelfklevend antislip rubber wordt geplaatst, dient de ondergrond schoon en vetvrij te zijn. Gebruik bijvoorbeeld hiervoor Universol, dat ecologisch verantwoord en gebruiksvriendelijk is. Wanneer het antislip rubber op een poreuze ondergrond wordt aangebracht, moet deze eerst voor behandeld worden met een primer. Is de trap recent geschilderd, dan dient de verf- of laklaag goed te zijn uitgehard. Gemiddeld na 7 dagen.

Na het reinigen van de traptreden, meet je per trede op wat aan lengte van de strip nodig is. Gebruik hiervoor een rolmaat, scherpe schaar en een potlood.

Maak de treden nog eenmaal goed schoon met Alcohol doekjes. Alcohol doekjes worden Gratis meegeleverd wanneer het antislip rubber is aangeschaft bij Trapveiligheid.nl of Antislipstrip.nl.

Afstandhouder voor antislip rubber

Speciaal voor het aanbrengen van een antislip rubber op de traptreden, is de afstandhouder ontwikkeld. De afstandhouder schuif je tegen de voorzijde van de traptrede aan. De bovenliggende zijde is de vaste maat waartegen het antislip rubber wordt aangebracht. De volgende maten kunnen worden aangehouden:

Antislip rubber Elegant        

Antislip rubber Robuust      

Dubbele antislip rubber Elegant         

25mm vanaf voorzijde

15mm vanaf voorzijde

25 mm vanaf voorzijde 1e strip

 

 

15 mm tussen beide antislip rubbers

Risico’s bij anti slip tape voorkomen

Breng je antislip rubber aan op de trap, dan doe je dit over de volledige breedte, van links naar rechts. Heb je liever aan weerszijden een opening, bijvoorbeeld omdat de trap zo gemakkelijker schoon te houden is, dan rond je de uiteinden af. Unistair is de enige aanbieder van rond gestanste rubber antislip tape. De tape is in maatwerk lengtes leverbaar (inclusief montage) of standaard lengtes. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Trapveiligheid.nl. Laat je de uiteinden recht, dan loop je op termijn het risico dat de strip loslaat op de hoeken. Vuil kan zich vormen onder de strip, waarmee de lijmrug los kan laten.