Bouwpakket trap

Bouwpakket trap

Bent u op zoek naar een goedkope trap? Overweeg dan om een bouwpakket trap aan te schaffen. Hier leest u waarop gelet moet worden bij het kiezen van een trap.

Kiezen voor een bouwpakket trap

Voor relatief weinig geld zijn bouwpakket trappen op de markt verkrijgbaar. Kiest u hier bewust voor, dan is het handig om een aantal zaken vooraf te overwegen.

Inmeten trap

Een bouwpakket trap wordt door u zelf ingemeten. De hoogte, breedte en houtsoort zijn wellicht nog niet zo moeilijk. Maar bent u ook voldoende bekend met termen zoals “optrede”, “aantrede”? De verhouding tussen op- en aantrede moet goed zijn om de trap fijn en veilig beloopbaar te maken. Als bijvoorbeeld, wanneer de optrede 180 mm (2 × 180 = 360 mm) bedraagt, ligt de grootte van de aantrede tussen 210 tot 270 mm (570 à 630 - 360 = 210 - 270 mm).

Na het bestellen van de trap, wordt deze (meestal) gemaakt door computer aangestuurde machines. Zodra de machine draait, is niet meer mogelijk. De trap is gereed en wordt geleverd als bouwpakket.

Plaatsen nieuwe trap

Bij het in elkaar zetten van trappen, adviseren wij om de treden volledig te verlijmen. Zo wordt kraken van treden in de nesten van de buiten- of muurboom- en spil, voorkomen. Bouw het geheel op zoveel als mogelijk in liggende situatie. En werk van beneden naar boven. De trap wordt gehesen in het trapgat en de laatste treden kunnen worden aangebracht.

Goedkope trap

Een trap in bouwpakket bestellen, is eigenlijk de meest goedkope trap. Er zullen dan ook geen exclusieve aspecten in de trap zijn verwerkt. Behalve stootborden en eenvoudig leuningwerk. Met een goede verf- of laklaag, is een goedkope trap om te toveren tot een verfraaiing van het interieur. Denk ook na over de veiligheid.

Veiligheid op de trap

Wanneer de trap intensief gebruikt wordt, is het noodzakelijk om over de veiligheid na te denken. Leuningen, leuningdragers en een antislip voorziening op de traptreden. Zeker wanneer de trap geschilderd- of gelakt is, is deze spiegelglad. Uitglijden moet worden voorkomen. Bij Trapveiligheid.nl vindt u alle veiligheidsproducten voor een nieuwe, bestaande trap.