Antislip tape met ronde hoeken

Ga je de trap beveiligen met antislip tape op de treden? Bij Trapveiligheid.nl is antislip tape met (afge) ronde hoeken verkrijgbaar. Ronde hoeken op antislip tape heeft als voordeel dat de trap makkelijker schoon te houden is. Het oogt mooier. En door de afronding wordt loslaten van de tape voorkomen.Antisliptape op traptreden

  • Gemakkelijk schoonmaken
  • Mooie uitstraling
  • Lijmvaste verbinding

Waarom antislip tape met ronde hoeken?

Wanneer je traptreden veilig maakt met antislip tape, is het gebruikelijk om de tape van links- naar rechts aan te brengen. De antislip tape ligt tussen de zijkanten van de trap als het ware ‘opgesloten’. Deze werkwijze wordt geadviseerd om loslaten van de antislip tape aan de uiteinden te voorkomen.

Recht afgesneden (of geknipte) uiteinden kunnen loslaten wanneer zij daarvoor de ruimte krijgen.  Alleen wanneer de uiteinden van de antislip tape rond lopen, wordt het risico op loslaten volledig weggenomen. Een rondlopende uiteinde heeft een gelijkmatig verlijming.

Voordelen antislip tape mAntisliptape_met_ronde_hoekenet ronde hoeken

Omdat antislip tape met ronde hoeken niet over het volledige tredevlak aan hoeft te worden gebracht, kan de trap eenvoudiger worden schoongehouden. Vuil dat zich achter de tape zal kunnen ophopen, zoals stof, kan langs de antislip tape worden weggeveegd.

Ook oogt een trap vriendelijker wanneer de treden niet volledig beplakt zijn met kunststof tape of antisliptape met structuurkorrel. De antisliptape wordt net zo aangebracht als bij een ingefreesde antislipstrip. 

Welke maat antisliptape heb ik nodig?

De maat van de antislip tape met ronde hoeken is afhankelijk van de breedte van de traptreden. Houdt ongeveer 5 tot 8 cm aan weerszijden open. Zo is er vrije ruimte aan weerszijden en profiteert iedere gebruiker van de trap optimaal van de antislip voorziening.Antislip tapes met ronde hoeken zijn verkrijgbaar in standaard maten, 65cm, 75cm, 85cm en 95cm. Maatwerk lengtes kunnen ook worden geleverd. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Hoe plaats je antisliptape met ronde hoeken?

Voor het plaatsen van de antislip tape is een schone, vetvrije ondergrond nodig. Een afstandhouder maakt het aanbrengen van de tape op de juiste plaats eenvoudiger. Met een handroller wordt lucht tussen de lijmlaag en ondergrond weggewreven. Een montage instructie wordt standaard meegeleverd.